IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
10:37 | 16 февруари 2018
Обновен: 12:19 | 23 април 2024

Вино и гурме туризъм популяризират Черноморския регион

Предстои темата да бъде обсъдена в рамките на работна група „Сътрудничество в туризма“ на ОЧИС

По материала работи: Слав Велев
Вино и гурме туризъм популяризират Черноморския регион

Страната ни може да е водеща в популяризирането на туризма в Черноморския регион като акцентът ще е върху винения и гурме туризма, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Майкъл Христидес, председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Предстои темата да бъде обсъдена в рамките на работна група „Сътрудничество в туризма“ на ОЧИС. Така ще се засили фокусът върху развитието на сектора в региона, коментира още министър Ангелкова. Министърът посочи, че тази година обект на специално внимание е инициативата „ЕС-Китай-2018 година, посветена на туризма“, обясни министър Ангелкова. По думите й България има изключително ползотворно сътрудническо с Китай и активно участва с различни проекти по известния маршрут „Път на коприната“.

 

Председателят на ОЧИС е отправил предложение Министерство на туризъм у нас а да обмисли възможността да поеме втори мандат като координатор на работна група „Сътрудничество в туризма“ за още 2 години. Христидес посочи, че оценява високо напредъка на туризма в България и Черноморския регион. За круизния туризъм в района на Черно море, по думите му, трябва да се предприемат действия за развитието му. Българският министър е отправила покана към Майкъл Христидес за участие във втория Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути, организиран съвместно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм. Провеждането му е планувано за месец ноември в София, а основен акцент ще е връзката между икономиката и туризма.

 

http://agrozona.bg

Четете още: Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската

Коментари

Новини Варна