IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
08:10 | 18 март 2018
Обновен: 11:08 | 24 март 2024

Международен ден на признателност към водачите в градския транспорт

Инициативата е създадена на 18 март 2009 г. в Сиатъл

По материала работи: Борис Проданов
Международен ден на признателност към водачите в градския транспорт

18 март е обявен за Международен ден на благодарност към водачите в градския транспорт. Инициативата е  създадена през 2009 г. от няколко автобусни шофьори в Сиатъл. Датата е избрана, защото се смята, че на 18 март 1662 г. в Париж е възникнал градският транспорт. Водачите в градския транспорт, които работят усилено, за да осигурят на хората сигурно и надеждно транспортно обслужване в София всеки ден често остават анонимни.  Международният  ден на признателност към водачите в градския транспорт е  чудесен начин да почетем тежкия им ежедневен труд.

 

Столичен електротранспорт ЕАД за първи път в България инициира отбелязването на този ден.

 

От 18 до 28 март  пътниците могат да изразят своята благодарност към хората, които осигуряват безопасното им пътуване всеки ден при различни атмосферни условия, пътни ремонти и задръствания.

 

     Получили ли сте добро обслужване в трамвай или тролейбус?

     Ежедневното ви пътуване се подобрява от любимия водач?

 

Разкажете за това: изпратете имейл, обадете се, пишете, публикувайте коментар във Facebook (https://www.facebook.com/sofiaelectrotransport/) или пуснете картичка в кутиите на кампанията в ретро трамвая и в следните пунктове за продажба на превозни документи: Метростанция Сердика, Метростанция СУ “Кл. Охридски”, Метростанция "Европейски съюз", Метростанция НДК, пл. “Възраждане” №1.

 

Можете също така просто да се усмихнете на водача и да благодарите докато се возите.

 

Чрез специални картички пътниците ще могат да изкажат своята благодарност към избран водач.

 

Благодарностите могат да се изпращат по пощата на адреса на „Столичен електротранспорт” ЕАД, ул. “Подполковник Калитин” №30, на eltrans@mail.bg или на Фейсбук страницата на компанията. Ще се приемат по телефон и на място в дружеството.

 

И не забравяйте да напишете своето име и данни за контакт или да изпратите официална препоръка за добре свършена работа, така че вашите шофьори да бъдат признати за техните усилия. (Можете да направите това по всяко време на годината).

 

Още по темата: 18 март: Световен ден на мозъка

Коментари

Новини Варна