IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
15:02 | 21 март 2018
Обновен: 16:24 | 23 април 2024

Обявиха оранжев код за снеговалежи и вятър за Варна

Предупреждението е в сила за четвъртък

По материала работи: Пламен Янков
Обявиха оранжев код за снеговалежи и вятър за Варна

Оранжев код заради очаквани снеговалежи и вятър обявен за Варненска област на 22 март, съобщава Дарик. През денонощието ще има валежи от дъжд, който ще преминава в сняг. До вечерта ще се образува снежна покривка по крайбрежието на морето до около 5 см, а във вътрешността на областта и повече. Ще духа силен североизточен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

 

По Черноморието максималните температури ще са между 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.

 

Код оранжев има за всички области в Северна и Северозападна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, София област, София град, Перник и Кюстендил. 

 

Жълт код е за дъжд и сняг обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези райони през денонощието ще има валежи: в равнинната част от дъжд, в планинската - от сняг. 

Коментари

Новини Варна