IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:42 | 18 април 2018
Обновен: 19:32 | 21 март 2024

Над 120 производители на храни и напитки се срещат с туристическия бранш край Варна

16-то издание на изложението„Храни и напитки за туризма & Съпътстваща индустрия“ се провежда в к.к. „Златни пясъци“

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Над 120 фирми участват в тазгодишното, 16-то издание на изложението „Храни и напитки за туризма & Съпътстваща индустрия“, което се провежда в к.к. „Златни пясъци“. Това каза Тодор Сотиров – организатор на събитието. „Форумът е делови, семпъл, работен и представлява реална среща на производители с представители на туристическия бранш, които имат ангажимента да изхранят туристите представят през лятото. Производители на храни и напитки представят продуктите си на управители и собственици на хотели и ресторанти. Участват и около 20 фирми от чужбина Около 180 обекта – ресторанти, търговски обекти и др. са регистрирани като посетители. Интересът е значително по-голям от минали години и това може само да ни радва“ – допълни Сотиров.

 

По думи на организатора, участват фирми от областите месни изделия /месо, колбаси, деликатеси, полуфабрикати, риба/; хляб и хлебни изделия; млечни продукти /сладолед, мляко и млечни изделия/; сладкарски изделия; напитки /алкохолни, пиво/; безалкохолни напитки /минерална вода, натурални сокове, газирани напитки/ плодове и зеленчуци /пресни и консервирани/; чай, кафе, мед, подправки; съпътстваща индустрия – оборудване и консумативи за кухня, ресторанти, заведения.

 

От страна на туристическите обекти участват мениджъри хотел, мениджъри снабдяване, главни готвачи - представители на големите летни туристически комплекси.

 

За първи път всички изложбени площи и изложители са разположени в едно общо пространство. Освен в кухнята на хотела, изложителите ще могат да готвят в изложбените зали на 4 шоукукинг позиции. Ще бъдат проведени кулинарни мастър класове, насочени към шеф готвачите от хотелите и ресторантите. Форумът ще се проведе и в и к.к.“Слънчев бряг“ следващата седмица.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Започва второто издание на „С предпазен колан на задната седалка“

Коментари

Новини Варна