IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:20 | 24 април 2018
Обновен: 07:20 | 26 април 2024

Община Варна ще кърпи около 50 000 кв. м. дупки през пролетта

Около 1/5 от улиците вече са възстановени, каза Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура“

По материала работи: Борис Проданов
Петър Гърбузов

От началото на годината интензивно се работи по рехабилитация на пътната инфраструктура във Варна. Досега в 5-те района на града са възстановени около 10 000 кв.м., съобщи Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура“ в общината.

 

По предварителни данни общо става въпрос за 50 000 кв. м само във Варна.

 

Започва да се работи в различните райони, като вече се работи в „Одесос“ – първа подзона на Синята зона и ремонтите вървят с маркировките. Трети, седми и осми микрорайони са следващите там. За район „Одесос“ се рехабилитират 11 250 квадрата в Синята зона, а извън нея още около 6000 кв. м.

 

За район „Приморски“ са 11 270 кв. м по предварителна информация. В сряда се влиза и в селата, започва се със Звездица и Константиново, както и район „Аспарухово“. Ключов е ремонтът на пътя за „Галата“, който е сериозно пострадал.

 

Следващата седмица е ред на „Младост“ и „Вл. Варненчик“. По предварителни данни там има по 7000 кв. м., а в „Аспарухово“ – 6000 кв. м. По около 1000 кв.м ще се кърпят във всяко едно от селата.

 

Едновременно започваме и с частична рехабилитация на тротоарните настилки по райони, добави Петър Гърбузов.

 

Винаги е възможна преоценка с районните кметства, уточни кметът Иван Портних.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Ремонтират виадукт „Звездица“ на магистрала „Черно море“

Коментари

Новини Варна