IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:20 | 22 май 2018
Обновен: 01:46 | 13 март 2024

Идва празник с изненади и развлечения за децата в събота

Вижте подробности

По материала работи: Слав Велев
Идва празник с изненади и развлечения за децата в събота

Деветото поредно издание на „Най-сладкият ден“ ще се проведе на 26 май /събота /от 10:00 до 20:00 ч. на централния вход на Морска градина. И тази година празничната фиеста за деца е изпъстрена с много изненади и развлечения – томболи, ревюта, творчески работилници, конкурси и игри с награди.  Празникът ще стартира с песни, танци и огромни балони - подарък за деца от публиката. От сутринта до вечерта на сцената своя талант ще представят над 1200 деца и младежи от варненските училища, читалища и детски градини, танцови и певчески школи, балетни студиа, рок банди, хип-хоп и денс формации.

 

Зрителите ще се забавляват с изкуството на фокусници, жонгльори и клоуни, отново ще има бабъл шоу със сапунени балони и атрактивна карвинг демонстрация на фигури от лед. Малчугани от публиката ще сътворят цветно пано от шарени ръчички със специални цветни боички, за което ще получат награда. За всички любители на лакомствата са осигурени – вкусни торти, плодови сокове, натурални бисквитки, хрупкави гризинки и, разбира се, много сладолед. Печелившите от традиционните томболи ще получат спортни артикули, книжки, играчки, материали за рисуване, ваучери за детски лагери и зелени училища, екскурзии и др.

 

Доброволци от Български младежки червен кръст - Варна ще демонстрират на живо как се дава първа помощ. Каузата за безопасността на пътя ще бъде представена под формата на игра с награди за тези, които отговорят правилно на въпроси свързани с предпазния колан на задната седалка на автомобила. Освен образователните презентации, тази година ще има творческа работилница за цветя, представена от сдружение Няма невъзможни неща. Ще има обособени кътове за детски рисунки, оцветяване на фигурки и специално място за възстановка на бита и традициите на българите от ранното средновековие.

 

Организаторите на „Най-сладкият ден“ приканват децата да дойдат на празника облечени в костюми на приказни герои, защото ще дефилират в ревю на сцената и всеки малък участник ще бъде награден. Помощници на детския и младежки културен форум са доброволците от PTPI „Делфините“, Фънсити плюс и БМЧК-Варна.

 

Четете още: Фестивал създава клипове Защо обичам Варна

Коментари

Новини Варна