IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
15:52 | 27 май 2018
Обновен: 10:05 | 20 април 2024

Над 1200 талантливи деца се включиха в „Най-сладкият ден“ във Варна

Форумът се проведе за девета поредна година, в навечерието на 1 юни

По материала работи: Борис Проданов
Над 1200 талантливи деца се включиха в „Най-сладкият ден“ във Варна

Над 1200 от най-талантливите деца на Варна се включиха в деветото издание на форума „Най-сладкият ден“. Малчуганите танцуваха, пяха, рисуваха и рецитираха на открита сцена на входа на Морската градина. Не липсваха и образователни презентации. Томболи, ревюта, творчески работилници, конкурси и игри с награди бяха само част от богатата програма на празничния фестивал. В забавните игри и прояви участваха деца от варненски училища, читалища, детски градини, балетни студиа, рок банди, хип-хоп и денс формации, танцови и певчески школи.

ТАНЦОВИ СЪСТАВИ ОТ МАЛЧУГАНИ обраха овациите на публиката.

 

Доброволци от Българския младежки червен кръст демонстрираха на живо как се дава първа помощ. Каузата за безопасността на пътя беше представена под формата на игра с награди за тези, които отговорят правилно на въпроси, свързани с предпазния колан на задната седалка на автомобила.

Съвсем естествено в концепцията на „Най-сладкия ден“ се вписа и благородната кауза за набиране на дарения за малката Моника Неделчева. Само за няколко часа по време на събитието бяха събрани  480 лв. за малкото момиченце, на което предстои лечение в Турция със стволови клетки, съобщават организаторите.   

Още по темата: Идва празник с изненади и развлечения за децата в събота

 

Коментари

Новини Варна