IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:18 | 14 юни 2018
Обновен: 11:39 | 25 април 2024

Назначават вътрешна проверка за падналия таван на детската градина във Варна

Ремонтът за сметка на строителя вече е започнал (ГАЛЕРИЯ)

По материала работи: Борис Проданов
Назначават вътрешна проверка за падналия таван на детската градина във Варна

Три деца пострадаха леко в ДГ 13 "Мир" в сряда следобед след срутване на мазилка от таван. Сградата е открита преди година  след реконструкция на стойност  1 047 000 лв. със средства на община Варна.

„Възложител на строежа е директорът на детската градина. Искам да направим обстойно вътрешно обследване, за да разберем дали е имало други сигнали, които не са стигнали до нас преди този инцидент. За община Варна и мен е важно да няма и драскотинка по децата без значение причината“, каза директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.

На едно от децата е натъртена ръката, другото има ударена буза, на третото е ударена главата без тежки последствия. След прегледи в болницата и трите пострадали дечица отново са на занятия.

„Ако вътрешното разследване покаже, че директорът за нещо не ни е информиран, ще бъде санкциониран по всички законови параграфи. Когато има информация навреме могат да се вземат мерки. Не виждам в сградата нещо, което да ме притеснява, но съм директор на образователна дирекция, а не строител. Ще искам още по-строг контрол на обектите, които се приемат“, добави Лилия Христова.

Окачени тавани ще заменят гипсовите в градината, която е в гаранция, разкри управителят на строителната фирма Мартин Станев.

 

„Изпълняваме проекта на 100%. Ремонтът е за наша сметка, сградата е в гаранция“, категоричен беше той.

„Нямали сме друг такъв инцидент. В сряда в 4 без 15 се чу трясък. Всички се качихме горе, заедно със сестрата и лекарката, които са тук“, разказа директорката на ДГ 13 "Мир" Елена Стефанова, която е директор на градината от 26 г. при 37 г. трудов стаж.

 

Медицинските лица почистили охлузване на ръчичката на едно от децата и охлузване на нослето.

 

„Изведнъж стана инцидентът, таванът падна докато децата са на кръгче и учителката им чете приказка. Самата тя е уплашена. Съпричастни сме към родителите, знаем какво е, но нямаше индикации за някакъв проблем. Веднага се обадих в общината и в строителната фирма“, допълни Стефанова.

Децата са преместени в допълнителни помещения извън градината до приключване на ремонта и проверката.

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Откриха обновената детска градина Мир във Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна