IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:51 | 2 май 2017
Обновен: 18:20 | 21 март 2024

Откриха обновената детска градина Мир във Варна (СНИМКИ)

В реновираната сграда ще се обучават 60 деца в две групи

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Обновената централна сграда на детска градина "Мир" беше открита от кмета на Варна Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. По традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол.

 

След реконструкцията на стойност  1 047 000 лв. в сградата ще се обучават не една, а две групи от общо 60 деца.

 

Ремонтът започна на 16 август миналата година. "Продължаваме с нашите усилия да създаваме добри условия, в които най-малките варненчета да учат и растат. През тази година ще бъдат изцяло обновени 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии с общ бюджет над 25 млн. лв. Това е важна крачка в утвърждавенето на Варна като град на знанието", обяви кметът Иван Портних. 

 


В изцяло обновената сграда има и спортно-музикален салон, подменено е отоплението. Реновирана е и спортната площадка, която е с ударопоглъщаща настилка, според най-новите стандарти. 

 


"Откриването на новата сграда е най-добрият подарък за 40-ия рожден ден на детската градина. Щастливи сме, че това радостно събитие се случва в навечерието на два от най-светлите празници - Гергьовден и 24 май", каза директорката на ДГ 13 "Мир" Елена Стефанова, преди тържествено да пререже лентата. 


 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна