Конференция за дигиталните иноватори в здравната екосистема във Варна
Кметът Иван Портних приветства участниците
Публикувана: 8 Oct 2018 | 8:20

Кметът Иван Портних приветства участниците в международната конференция „Дигиталните иноватори в здравната екосистема“, която се проведе във Варна. Събитието разглежда различни работещи модели, свързани с насърчаване на дигитализацията в здравеопазването.  Съорганизатори на форума са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и Сдружение „Бизнес агенция“.

 

„Варна е мястото за провеждане на такива събития, защото тук има отлична база - 6 университета, в които се обучават млади и подготвени хора. Убеден съм, че в тях има огромен потенциал за развитие на иновациите и предприемачеството в сферата на здравеопазването“, каза кметът Иван Портних.

 

Сред лекторите на конференцията са Лийве Аперс от Агенция за иновации и предприемачество на Фландрия, Белгия, Анните Бейсен – изпълнителен директор на U-centric в Белгия, както и представители на няколко варненски университета, български асоциации, занимаващи се с предприемачество и инвестиции. На откриването присъстваха и областният управител Стоян Пасев, Иван Маджаров – председател на Българския лекарски съюз. 

 

Още по темата: 15% от двойките у нас не могат да имат деца

Коментари ( 0 )