IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:08 | 18 ноември 2018
Обновен: 13:43 | 22 април 2024

Протестно автошествие блокира центъра на Варна

Над 30 автомобила със знамена и плакати организираха автопоход

По материала работи: Ставри Таргов
Протестно автошествие блокира центъра на Варна

Снимки авторът

 

Протестно автошествие блокира кръстовището пред община Варна. Над 30 автомобила със знамена и плакати, предвождани от мощни мотоциклети, се събраха на паркинга на голям хипермаркет  във Варна в 13 ч. днес и организираха мотопоход.

 

Водени от пилотна полицейска кола те минаха по новото кръгово кръстовище от пробива на бул. „Сливница“ и дефилираха по бул. „Вл. Варненчик“ с включени аварийни светлини, клаксони и тромби. Акцията бе част от националните протестни действия.

 

Основните искания са за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка „Гражданската отговорност” и данъците за старите коли.

 

Автошествието премина по бул. „Мария Луиза“, направи обратен завой на Червения площад и блокира кръстовището пред община Варна. Там прозвучаха викове „Оставка“, издигнати бяха и антипартийни лозунги.

 

Мнението на протестиращите бе, че намалението на цените на горивата не е достатъчно, основното, за което настояват, е повишение на качеството на живот у нас.

 

Междувременно полицията отцепи част от бул. „Мария Луиза“, за да предотврати тапи и евентуални конфликти със случайно преминаващи през пътния участък  автомобили.

 

Чуха се и мнения, че студеното време няма да спре протестите.  

 

Ставри Стефанов

 

Още по темата  Пореден ден на протести във Варна

Коментари

Новини Варна