IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
16:34 | 12 февруари 2019
Обновен: 18:04 | 23 март 2024

Управлението на минералните извори ще развие икономиката във Варна

Очаквам нови туристически продукти и откриване на работни места, каза председателят на ОбС – Варна Тодор Балабанов

По материала работи: Пламен Янков
Управлението на минералните извори ще развие икономиката във Варна

Скоро Варна ще влезе във владение на минералните си извори. Очаква се решението на екоминистерството.


„Още през предходния мандат по инициатива на кмета на Варна и със съдействието на местни народни представители се извърши промяна в Закона за водите, според която общините ще имат право да управляват и предоставят на трети лица източниците на минерални води. Следващата (направена вече) стъпка беше Общински съвет – Варна, да даде съгласие да ни предоставят изворите и чакаме решение от министерството и на практика да настъпи промяната“, заяви в предаването „Европейска Варна“ Тодор Балабанов – председател на Общинския съвет.


Според него позитивите от това са много. 


„Общината по-ефективно ще управлява тези ресурси. Това ще носи повече приходи и разгръща възможности източниците да се предложат на инвеститори. Те, развивайки ги, ще създават както нови туристически продукти и откриват нови работни места, което в крайна сметка ще доведе до развитие на икономиката на града“, категоричен е Тодор Балабанов.

 

Нина Рускова

Борис Проданов

 

Още по темата: Очна болница може да премине към Медицинския университет във Варна

 

Коментари

Новини Варна