IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
11:20 | 21 февруари 2019
Обновен: 03:06 | 8 април 2024

Запознават варненчета със зимните спортове

"Зимно предизвикателство" се провежда днес и утре

По материала работи: Слав Велев
Запознават варненчета със зимните спортове

Варна се включва в проявата "Зимно предизвикателство" за поредна година. По случай спортния празник е отправена покана към директорите на училищата, да излъчат представителна група до 20 ученици II-VII клас, които да се включат в отбелязването на този ден и да се запознаят с част от зимните спортове. Днес и утре от 13.15 часа на Ледената пързалка в ОСРК „Младост” ще има демонстративни изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, а след това безплатно ползване на съоръжението /с осигурени кънки/ в рамките до 15.45 часа за присъстващите ученици и учители.

 

Събитието се организира от Дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”. Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

 

Проявата се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

 

Студенти обявяват война на ало измамниците (СНИМКИ И ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна