IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:30 | 7 март 2019
Обновен: 07:51 | 24 април 2024

Подарък за 8 март получиха дамите във флота

Какво кара жените във Военноморските сили да изберат именно това поприще?

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Внимание, чаша вино и сувенир получиха по традиция ден преди празника на жената представителките на нежния пол в Щаба на Военноморските сили във Варна. „Реверанс към дамите, с които споделяме нашето ежедневие е скромният подарък, който им поднасяме в навечерието на 8 март – каза командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. Жестът ни показва нашата признателност за това, че сме заедно. Никой не може да каже днес кой е силният пол и кой е слабият. Тези дами заслужават много повече уважение. Не им е спестено нищо в работата. Всички лишения, които търпят мъжете във флота, са споделени и от тях. Нека тези жестове на внимание да покажат нашия стремеж да сме по-толерантни. Обръщам се с благодарност към дамите във флота като човек. Благодаря за това, че отделяте от своето време с усмивка! Нека тези чаши да са пълни винаги, да вдигате с тях наздравица за здраве, щастие и радост – както в семейството, така и на работното място!Нека удовлетворението да е ваш спътник! С благодарност от всички моряци за трудолюбието и всеотдайността. Този празник е начин да оценим човека до нас“ – отбеляза още контраадмирал Митко Петев.

 

По една изящна чаша с макове бе тазгодишния жест към всички военнослужещи и цивилни служителки във флота.

 

„В сблъсъка ми с много хора смея да кажа, че във ВМС има мъже и жени, които са изключително доблестни и познават работата в екип. Това каза  лейтенант Николета Славова, корабен лекар към аварийно-спасителния отряд на 18-ти дивизион на ВМС. Дамата лекар е от две седмици в редиците на военните моряци. Много често във флота хората говорят без думи, което за мен е безценно. В моята професия досега не съм виждала това. Преди около 6 години, завършвайки МУ във Варна, започнах работа в университетската болница като лекар в отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Поради мои лични съображения реших, че имам нужда от промяна. Запознах се с някои от ръководните длъжности във ВМС и тези хора ми вдъхнаха голямо доверие по отношение на моето желание за развитие – да правя неща, които ми харесват, свързани с ВМС, наука и да работя в екип. Бях много колеблива. Все пак реших да опитам. Съвсем отскоро съм в техния екип и от рано ме хвърлиха в боя. Не съжалявам“, сподели още лейтенант Славова.

 

Към реверанса с почерпка, сувенир и чаша вино, дамите във флота получиха и признанието, че в делника си често те поемат първи тежестта на ежедневието, тушират неприятностите и се радват най-силно на успехите.

Ели Маринова

Снимка Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна