IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:03 | 17 април 2019
Обновен: 07:07 | 24 април 2024

133 варненци ще получат еднократна помощ

Четирима абитуриенти сираци ще посрещнат бала си с по 500 лв.

По материала работи: Слав Велев
133 варненци ще получат еднократна помощ

Отпускат еднократни социални помощи за 133 варненци на обща стойност 38 750 лв.  Това решиха на свое заседание членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“. От подкрепата ще се възползват четири деца, лишени от родителска грижа и сираци, които ще получат по 500 лв. за абитуриентския си бал.  

 

Съветниците приеха и Годишния план за развитие на социалните услуги в община Варна за 2020 г., в който са включени общо 83 услуги. Част от тях, които досега са били финансирани със средства от общинския бюджет, ще станат държавно-делегирана дейност. Това ще спести на местната хазна около 1 млн. лева, стана ясно на заседанието.

 

По време на дискусията бе изтъкнато, че част от социалните центрове в общината работят много над капацитета си. По тази причина съветниците възложиха на социалната дирекция в Община Варна да направи анализ колко от центровете имат листа на чакащите и какви са възможностите за дофинансиране. Предложено бе там, където капацитетът е надвишен с над 20%, общината да отпусне допълнителни финансови средства. Евентуално решение ще бъде взето   на по-късен етап след разглеждане и обсъждане на направения анализ.

 

Маркировка ще показва откъде идва агнешкото ни за Великден

Записват за прегледи за рак на гърдата във Варна

Коментари

Новини Варна