IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:19 | 17 април 2019
Обновен: 03:02 | 17 март 2024

Над 130 производители на храни и напитки се срещаха с туристическия бранш

17-то издание на изложението„Храни и напитки за туризма“ се провежда в к.к. „Златни пясъци“

По материала работи: Пламен Янков
Над 130 производители на храни и напитки се срещаха с туристическия бранш

Над 130 фирми взеха участие в тазгодишното, 17-то по ред, издание на изложението „Храни и напитки за туризма“, което се провежда ежегодно в курорта „Златни пясъци“. То има за цел за представи целия спектър на хранително-вкусовата индустрия от най-големите световни брандове до специфични регионални производства, биохрани и бионапитки.
 

По думите на организатора на мероприятието Тодор Сотиров бизнесът все по-отчетливо обръща внимание на стремежа на потребителите да се хранят здравословно. По негови думи повечето фирми участници имат специализирани ХОРЕКА (хотел/ресторант/кафе) линии за хотелите и ресторантите, като много от тях следват тенденция към еко и био продукти, а някои от фирмите разполагат и с веган рецептури в зависимост от гостите.
 

Освен, че разгледаха вкусни храни посетителите научиха и повече за продукти и методи, с които могат да спестят средства и време без да се прави компромис с качеството.  Един от методите е технологията Су-Вид, която представлява готвене на различни продукти във вакуум при ниска температура. Иновативният метод спестява освен време и пари. Така средствата могат да бъдат вложени към употребата на продукти, щадящи околната среда.
 

След Златни пясъци, изложението предстои да бъде проведено и в Слънчев бряг.


Черно море


Снимки: Пламен Гутинов

 

 Тодор Сотиров, организатор на мероприятието 

 

 


 


 


 


 


 




 



 

 


 



 



 



 



 

 


 

Коментари

Новини Варна