IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Общество
16:09 | 17 април 2019
Обновен: 10:54 | 15 април 2024

Варненските пенсионери с безплатен интернет

Увеличават и годишната издръжка на пенсионерските клубове

По материала работи: Слав Велев
Варненските пенсионери с безплатен интернет

Пенсионерите във Варна скоро ще могат да ползват безплатен интернет. Членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ дадоха съгласието си да се осигури безплатна интернет връзка в пенсионерските клубове, като окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет. 

 

Съветниците дадоха също положително становище за увеличаване на годишната издръжка на пенсионерските клубове, в които са организирани певчески и/или други художественотворчески самодейни колективи. Всеки клуб ще получи по 200 лв. повече за пътни разходи на самодейците при участието им в изяви извън територията на общината, като сумите ще се изплащат след представяне на съответните отчетни документи.

 

Според вносителите на предложението общата стойност на разходите за осигуряване на интернет и за увеличението на издръжката на пенсионерските клубове няма да надхвърли 10 000 лв. за година, но ще се подобри социалният живот на възрастните хора.

 

133 варненци ще получат еднократна помощ

Изследват безплатно щитовидната жлеза във Варна

Коментари

Новини Варна