IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:11 | 22 април 2019
Обновен: 07:03 | 24 април 2024

Одобряват ПУП-ове за разрастване на 2 хотела на Златните

В единия случай става дума за надстрояване, във втория - за сграда с обслужващи функции

По материала работи: Ставри Таргов
Виктор Бузев

На своето заседание постоянната комисия по архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места към Общинския съвет във Варна одобри проекти за ПУП-ове за разрастване на 2 хотела в курорта Златни пясъци.

 

Единият е „Перла“. Неговите собственици желаят да повишат категорията му и във връзка с това се нуждаят от допълнителна сграда с обслужващи функции. Досега пристрояване не е било възможно заради законодателството, обясни главният архитект на общината Виктор Бузев.

 

Вторият хотел е „Сердика“, като за него искането е за надстрояване с 1 етаж и увеличаване на легловата база. В момента обектът е 4-етажен. Тъй като от 15 май т.г. влиза забрана за строителство в курортите, собствениците на двата хотела ще могат да се възползват от ПУП-овете най-рано през следващото лято. И то при условие, че решенията на комисията бъдат утвърдени на сесия на ОбС.

 

На заседанието бе одобрен и проект за ПУП за 13 дка в района на „Панорама“ на Златните пясъци, където са бившите складови халета на комплекса. Там евентуално ще може да се строи с височина на сградата не повече от 7,5 метра.

 

Комисията одобри проект за ПУП за почивен дом и учебен център на Висшия съдебен съвет в Св.Св.Константин и Елена. Целта е към сградата, която се намира в северната част на курорта, да се изгради зала за обучение за нуждите на институцията.

 


Ставри Таргов

 

 

 

Коментари

Новини Варна