IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:04 | 24 април 2019
Обновен: 02:38 | 25 април 2024

Предлагат движението по ул. “Кюстенджа” във Варна да стане двупосочно

По нея ще се осъществява връзката от ул. „Братя Бъкстон“ до ул. „Брегалница“ и обратно

По материала работи: Пламен Янков
Предлагат движението по ул. “Кюстенджа” във Варна да стане двупосочно

 

Комисията по безопасност на движението трябва да се произнесе по предложен вариант от общинската администрация за въвеждане двупосочно движение по ул. "Кюстенджа", която в момента е еднопосочна. По нея ще се осъществява връзката от ул. „Братя Бъкстон“ до ул. „Брегалница“ и обратно. Съгласно Общия устройствен план на Варна, улиците „Подвис“ и „Брегалница“, които са перпендикулярни на бул. „Левски“, нямат директна връзка по между си. Връзката между тях ще се осъществява  чрез автоподлез, който свърза ул. „Подвис“ с ул. „Братя Бъкстон“. Пешеходците ползват съществуващия подлез, който е ремонтиран със средства по ОП "Региони в растеж". Предложените промени са заради премахването на светофарната уредба и затварянето на връзката между двете улици по бул. „В. Левски“. 

 

В обратната посока движението ще се осъществява по автоподлез ул. "Царевец", който се намира на около 200 метра източно, преминава под булевард „В. Левски“ и обръща движението в другото платно. От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ заявиха, че предстои рехабилитация на всички малки улици в района. 

Коментари

Новини Варна