IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:33 | 30 април 2019
Обновен: 01:31 | 24 април 2024

СУ „Гео Милев” показва историята си в снимки на възпитаници от няколко поколения

Във фотоизложбата има и ценни кадри от училищния живот на Мариус Куркински

По материала работи: Слав Велев
СУ „Гео Милев” показва историята си в снимки на възпитаници от няколко поколения

 „Фамилия „Гео Милев”- училище на поколения” под този наслов ученици от СУ „Гео Милев” подредиха изложба във фоайето на училището с  архивни снимки от личните  колекции на бивши ученици.   Под ръководството на Живка Трифонова- учител по история и цивилизация,   ученици от  IX, X, XI и XII   клас  в продължение на месеци издирват, срещат се и разговарят с бивши ученици на училището, чиито деца учат или са учили в СУ „Гео Милев”. В резултат  на  тази дейност е  подредена  уникална   експозиция, която включва фотографии извадени от семейните албуми  на родители, баби и дядовци. До тях са подредени снимки на техните деца, които също са възпитаници на училището, както и други членове на техните фамилии. Освен, че цели семейства са учили в „Гео Милев”, се оказва, че някои са имали   едни и същи учители. Затова създателите на изложбата и поставят мотото ”Ние всички сме като едно семейство”.

 

Учениците, които  събират  снимките, срещат се  с бившите възпитаници на училището  и ги интервюират са членове на  клуб по интереси ”Да се знае и помни”.  Репродукцията на архивните  снимки е на фотографа Ради Радев. Изложбата беше открита днес в присъствието на героите от снимките.

 

 

Ретроспективни изложби с определена тематика са традиция  в училището. Експозиция показа ученически снимки от  училищния живот на   Мариус Куркински, Валери  Вълчев, Галин Найденов- имена познати от театралната сцена и киното. Друга фотоизложба събра снимки на бивши ученици, които сега са учители в СУ „Гео Милев”.

 

 

Коментари

Новини Варна