IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
18:46 | 21 май 2019
Обновен: 06:23 | 24 април 2024

Владиславово празнува! (СНИМКИ)

Дъждът не попречи на шествието по бул. ”Св. Елена” до читалището

По материала работи: Борис Проданов
Владиславово празнува! (СНИМКИ)

С пъстра културна програма район „Владислав Варненчик“ във Варна отбеляза своя празник 21 май – Деня на св.св. Константин и Елена.  По традиция тридневните тържества започнаха от местността Ментешето, където беше отслужен водосвет.
 

Имаше много забавни моменти, имаше поле на изява на всички ансамбли от читалището и не само. Всички културни дейци получиха сцена, сподели кметът на района Николай Костадинов. Наградихме децата, които спечелиха награди от конкурса „Децата на Владиславово рисуват“. Мероприятието е страхотно, прави се за 16-и път в нашия район и вече е традиция, сподели кметът.


Кулминацията на тържествата беше отбелязана с шествие по бул. „Св. Елена“ до читалището. За малко дъждът да го провали, но валежите спряха 5 минути преди дългоочакваната проява. Половин час преди шествието към сборното място се стичаха мажоретки, ученици, хора в носии…И всички бяха доволни, че дъждът престана в точния момент.  
 

Дефилето беше много пищно, шарено и красиво. То тръгна от пощата в района и продължи близо половин час. В шествието се включиха представители на училищата, на всички творчески колективи от района, много граждани и деца.
 

После в читалището имаше тържествен концерт и награждаване на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов“.
 

Проведе се традиционният конкурс за красота „Мис и Мистър Владиславово“, а в празничната програма бе включен и спорт с футболен турнир. Кметът Николай Костадинов пожела на жителите цветността и тържествеността, които придава празникът, да запазят задълго настроението и духа на онези, които милеят и са вложили частица от сърцето си за район „Владислав Варненчик“.
 

ЕМИЛ ДАМЯНОВ

СТАВРИ СТЕФАНОВ


Снимки: Пламен Гутинов
 


Мероприятието е страхотно, прави се за 16-и път в нашия район и вече е традиция, сподели кметът Николай Костадинов

 


Мажоретките донесоха настроение

 

Шествието бързо стана многолюдно след спирането на дъжда

 

В шествието се включиха представители на училищата и на всички творчески колективи от района

 

Танците бяха неизменна част от празника

 

За доброто настроение на всички се погрижи и духовият оркестър на ВМС.
 





















 

Коментари

Новини Варна