IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:15 | 25 юни 2019
Обновен: 13:37 | 15 април 2024

Варненци искат „легнали полицаи“ и камери на пътя за Златните

Невралгично е кръстовището под местността Траката

По материала работи: Борис Проданов
Варненци искат „легнали полицаи“ и камери на пътя за Златните

Варненци искат увеличаване на сигурността на кръстовището под местността „Траката“. Собственици на имоти в тази зона настояват с петиция до общината, ОбС – Варна, и МВР там да бъдат изградени ограничители на скоростта от типа „легнал полицай“ (и в двете направления!), да се поставят допълнителни знаци за път без предимство както и камери, които да контролират скоростта.

 

Отсечката е сериозно натоварена. Тя отвежда почти целия трафик от местността „Траката“ към главния път от Варна към Златни пясъци. Допълнително и ограничението на скоростта – 40 км/ч, масово не се спазва.

 

Всекидневно валят оплаквания от критични ситуации на споменатото кръстовище. Причината – бързо движещите се МПС по основния път. Затова и включването на коли по това трасе е рисково и се осъществява в условията на намалена видимост.

 

Засиленият контрол на пътни полицаи в пиковите часове (8 – 10 и 16,30 – 19,30) ще е в полза на варненци, посочват инициаторите на петицията.

 

Още по темата: Пазете се, шофьори!

Коментари

Новини Варна