IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:17 | 9 януари 2020
Обновен: 12:18 | 20 април 2024

Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ отбеляза 139 години от основаването си (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

 

Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ отбеляза 139 години от основаването си с посрещане на бойното знаме, посрещане на Старшия

 

и поздравително слово на Началника на училището. Тържеството уважиха замeстник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери и общественици.

 

Беше прочетен поздравителен адрес от президента и върховен главнокомандващ Румен Радев. Бяха наградени военнослужещи, цивилни служители и курсанти. Цветя бяха положени пред барелефите на изявени преподаватели в Алеята на преподавателя. Началникът на Военноморското училище флотилен адмирал проф.Боян Медникаров посочи, че университетът е най-високотехнологичният в системата на министерството на отбраната. В него освен българи се обучават и близо 500 чужди граждани от 14 нации.

 

Гордостта на училището е новоизградената Морска астрономическа обсерватория към Центъра за въздушно и космическо наблюдение. Новата научно-изследователска структура дава възможност да се изследват обекти от близкия Космос и Слънчевата система.

Александър Йорданов

Снимки: Пламен Гутинов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна