IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:02 | 13 януари 2020
Обновен: 06:28 | 28 март 2024

Пострадали във взрива във Владиславово разказват

Две жени са в Токсикологията на Военна болница след обгазяване

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Две жени са хоспитализирани в Токсикологията на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) Варна към Военно медицинска Академия (ВМА) след обгазяване. Инцидентът стана рано тази сутрин в блок 302 в кв. „Владислав Варненчик“. Едната жена е живееща на 5 етаж, а другата – на 6. Възрастната дама на 81 г. с инициали И.И. е изгубила съзнание след вдишване на дима, след като излязла в коридора на входа, за да провери откъде идва взрива, каза проф. д-р Петко Маринов. Не помни кой я е спасил, вероятно – пожарникарите. Освен обгазяване, тя има лекостепенно изгаряне на двете длани и вече е получила един сеанс в барокамерата. Вероятно утре ще и бъде направен още един. Предстои дланите и да се обработят от пластичната хирургия. Вече има по-добри показатели и не се налага да се правят други по-интензивни процедури. Ще остане за наблюдение. Дамата си спомня, че чула вчера, 12 януари силни шумове от 3 етаж. Предположила, че правят ремонт и се зачудила, понеже, по нейни думи апартаментът бил в много добро състояние. След като тази сутрин чула силния взрив, излязла да види откъде идва. Оттогава ѝ се губи всичко. Сподели, че я болят ръцете и е уплашена.

Другата жена, която е на 70 години е само с обгазяване. Майка с две деца, живеещи на 6 етаж в същия блок са постъпили за преглед. Установено е, че децата няма нужда да бъдат приемани в отделението, но резултатите на майката още се обработват и вероятно тя ще остане за наблюдение. Това каза още проф. Маринов като уточни, че трите деца, настанени в УМБАЛ „Св. Марина“ са в добро състояние, заради адекватното лечение, което са започнали колегите му веднага след постъпването им.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Пострадалите при взрива във "Владиславово" са настанени в Токсикологията и "Света Марина"

Жена е загинала при взрива във "Владиславово"

Взрив разтърси блок във "Владиславово" (ВИДЕО И СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна