IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:05 | 30 януари 2020
Обновен: 00:12 | 24 април 2024

И селата в община Варна ще ползват социален патронаж през 2020-а

495 души ще могат да се възползват от услугата

По материала работи: Слав Велев
И селата в община Варна ще ползват социален патронаж през 2020-а

495 души във Варна ще се възползват през тази година от социални и здравни услуги по проекта за предоставяне на социален патронаж. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“ към  ОбС - Варна.  Новото е, че тази година териториалният обхват на услугата се разширява и ще  включи и селата в община Варна. Варна  се нарежда на първо място в страната по брой потенциални ползватели на грижата, бе споменато по време на заседанието. Програмата осигурява социални и здравни услуги, както и психологическа подкрепа у дома на трудно подвижни хора или такива, които не могат да се обслужват сами.

 

За първи път ще бъдат включени и хора от селата Каменар, Константиново, Тополи, Звездица, за да могат всички, които са по-отдалечени от централната част на града, да бъдат посещавани от медицинско лице или социален работник, каза шефът на дирекция „Социални дейности“  Таня Василева.

 

Елисавета Илиева

Коментари

Новини Варна