IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
11:32 | 21 април 2015
Обновен: 20:01 | 22 април 2024

Тръгва кампания „За къде пътуваш?”

Целта й е превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация

По материала работи: Златина Добрева
Тръгва кампания „За къде пътуваш?”

Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция "Превенции" в община Варна, стартират кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация "За къде пътуваш?".


Партньори в инициативата тази година са Дирекция "Бюро по труда", Първа езикова гимназия, III ПМГ "Акад. Методий Попов", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", V ГПЧЕ "Йоан Екзарх", МГ "Д-р Петър Берон", НГХНИ "Константин Преславски" и Професионална техническа гимназия.


Основна цел на кампанията е да повиши информираността на търсещите работа в чужбина за рисковете от въвличане в трафик на хора и начините за избягването им.


В рамките на проявата ще бъде разпространявана брошура, предоставяща информация за механизмите на въвличане и експлоатация, съвети за предпазване от трудова експлоатация и координати на българските дипломатически служби в чужбина.


От 20-и до 30 април обучители на връстници от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни кампании и открити уроци в училищата. съобщават от Общината.

Коментари

Новини Варна