IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
12:06 | 27 септември 2016
Обновен: 07:42 | 27 март 2024

Конференция във Варна за информационните и комуникационни технологии

Участниците ще бъдат запознати със свободния пазар на работна сила и с програмите за предприемачество

По материала работи: Борис Проданов
Конференция във Варна за информационните и комуникационни технологии

Националната конференция "Цифрова грамотност и социални умения в XXI век“ ще се проведе от 29 септември до 2 октомври в Юнашкия салон във Варна. Тя ще бъде открита с представяне на "Варна-Европейска младежка столица-2017“. Организатори са Националният младежки форум (НМФ), в партньорство с Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ) и със сътрудничеството на Фондация "Фридрих Еберт". В събитието ще участват 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии.


По време на конференцията ще се дискутират основните умения, необходими за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейският контекст на цифровото приобщаване. Участниците ще бъдат запознати със свободния пазар на работна сила, с програмите за предприемачество (предоставяни от Агенцията по заетостта и Бюрата по труда) и с европейския мащаб на пазара на труда. В рамките на конференцията са обособени пет панела, които обхващат секторите предприемачество, дигитални и социални програми на Европа и развитие на дигиталните умения във физическа среда.

 

Още по темата: Във Варна организират първа конференция за електронно обучение и управление на знанието

Коментари

Новини Варна