IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
18:20 | 5 юни 2017
Обновен: 16:10 | 16 април 2024

Излезе първото класиране за яслите

85% от децата са класирани по първо желание, 5% са с предимство

По материала работи: Борис Проданов
Излезе първото класиране за яслите

Родителите, чиито бебета навършат 3 месеца, могат да подадат електронно документи за детска ясла до навършване на възраст на детето за прием. Това заявиха от община Варна за предаването „Европейска Варна“ на телевизия “Черно море”,  като добавиха, че документи се приемат целогодишно.

 

На 31 май се извърши първото класиране за кандидатстването в яслите, а в списъците са 891 деца. 85% са класирани по първо желание, 5%  са с предимство, а най-радостното е, че децата с предимство са близнаци и тризнаци.


До 30 юни е потвърждаването на това класиране, като след това ще има още едно класиране, което най-вероятно ще бъде или през юли, или в началото на август.


Приемът на децата ще се осъществи поетапно, по график, утвърден от детската ясла, като от тази година има една нова услуга за потвърждаване и адаптация на децата.


Родителите ще бъдат предварително информирани какво предстои в дневния режим за децата в яслите. Ще имат възможност и да осъществят поредица от срещи с педагога и психолога на детското заведение.

 

Татяна Кисьова

 

Коментари

Новини Варна