IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
17:38 | 12 август 2017
Обновен: 20:35 | 22 април 2024

Кметът Портних: Започнахме с големите инфраструктурни проекти

Предстои изграждането на рибарското пристанище и социализация на парка в Аспарухово

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът Портних: Започнахме с големите инфраструктурни проекти

Три мащабни инфраструктурни проекта за решаване на проблема с трафика във Варна вече са в ход. Началото поставихме заедно с премиера Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов, Николай Нанков , Ивайло Московски, с шефа на АПИ – Дончо Атанасов и вицепремиера Каракачанов. Благодаря на премиера и на правителството за голямата подкрепа за Варна!, съобщи кметът на Варна Иван Портних във фейсбук.

 

С новите обекти ще разрешим дългосрочно сериозни проблеми в града. Първият проект - доизграждане на бул. „Левски“, е най-големият инфраструктурен проект от десетилетия във Варна. Ще построим продължението на булеварда от кръстовището на ВиК до крайбрежната ул. „Девня“.

 

„Левски“ ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна.

 

Пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава под тях.

 

Така той ще изпълнява предназначение на скоростно трасе, а централната част на града ще си отдъхне от трафика.

 

Финансирането – 75 милиона лева, ще бъде осигурено от правителството.

 

Започваме работа и по продължението на бул."Сливница" и включване към магистрала "Хемус".

 

Третият обект, който започнахме, е основен ремонт и разширение с две ленти на ул.„Мара Тасева“ в Аспарухово, част от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“.

 

Инвестициите в район "Аспарухово" продължават и с цялостен ремонт на бул."Народни будители" и бул."Първи май". Предстои изграждането на рибарското пристанище и социализация на парка в Аспарухово, пише още кметът във фейсбук.

Черно море

Коментари

Новини Варна