IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Община Варна
13:07 | 18 август 2017
Обновен: 11:28 | 28 март 2024

СУ „Димчо Дебелянов“ остава средищно училище и през новата учебна година

То има такъв статут от седем години, който му позволява да получава допълнителна субсидия

По материала работи: Пламен Янков
СУ „Димчо Дебелянов“ остава средищно училище и през новата учебна година

СУ „Димчо Дебелянов“ остава в списъка на средищните училища и през новата учебна година. Това реши на свое извънредно заседание постоянната комисия по наука и образование към Общинския съвет във Варна.

 

„Димчо Дебелянов“ е единственото средищно училище в община Варна. То има такъв статут от седем години, който му позволява да получава допълнителна субсидия, стана ясно на заседанието на комисията.

 

В учебното заведение се обучават 38 ученици от две варненски села, в които няма училище. 28 деца пътуват от с. Звездица, а 10 от с. Казашко. За тях транспортът до „Д.Дебелянов“ е безплатен.

 

Списъкът на средищните детски градини и училища се актуализира ежегодно по мотивирано предложение на кмета на общината след решение на Общинския съвет. То се внася до 10 септември в Министерство на образованието и науката.

 

По смисъла на закона средищното училище е държавно или общинско, в което се обучават най-малко 10 деца от други населени места, в които няма подобни школа. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна