IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
12:16 | 14 ноември 2017
Обновен: 10:09 | 26 април 2024

Броят на кръводарителите във Варна намалява

На кръгла маса търсят решения за активиране на населението

По материала работи: Ставри Таргов
Сред участниците в кръглата маса са Анастасия Георгиева от община Варна и д-р Петър Радушев от БЧК. Снимка Пламен Гутинов

Броят на безвъзмездните доброволни кръводарителите намалява. Това заяви на кръгла маса „Дари кръв – подари живот“ директорът Районния център по трансфузионна хематология във Варна д-р Жанина Йорданова.

 

Успоредно с това заболеваемостта сред населението и високоспециализираните операции, които изискват кръв и кръвни продукти, се увеличават, добави тя. Ние сме посредници между болния и здравия човек, кръводаряването е проблем на обществото. Със съдействието на БЧК и на общината ще се опитаме да излезем с определени предложения за оптимизиране на процеса, каза още д-р Йорданова.

 

Това бе и основната цел на провеждащата се в Арт салона на Радио Варна кръгла маса. В нея освен  представители  на БЧК и община Варна участват и представители на Варненската митрополия, областна управа, РЗИ, работодателски организации и други.  

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна