IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
18:55 | 17 ноември 2017
Обновен: 15:21 | 25 април 2024

Искания на варненци разгледаха общински съветници

Обсъдени бяха предложения за безопасно пресичане, ремонт на тротоари и улично осветление в различни райони

По материала работи: Слав Велев
Искания на варненци разгледаха общински съветници

Над 10 писма и сигнали на варненци разгледа днес ПК "Благоустройство и комунални дейности" към Общински съвет -Варна. 


Едно от тях бе искане за осигуряване на безопасно пресичане на бул. "Левски". Сред вариантите за обезопасяване е монтирането на парапет по разделителната ивица на булеварда, каквото е желанието на живущите в района. От общинската администрация се ангажираха да проучат възможностите за поставяне на такава ограда. Те посочиха, че неотдавна на подлеза на спирка "Средношколска" са ремонтирани стъпалата и са поставени решетки на шахтите.


Друга тема, която съветниците обсъдиха, бе лошото състояние на тротоара пред блок 67 в кв. Чайка, който се ползва от много инвалиди. Съобщено бе, че цялостен ремонт на тротоарната настилка е предвиден през 2018 година. 
 

От материалите за днешното заседание става ясно, че Община Варна ще предприеме и действия за облагородяване на пространства за обществено ползване в селищно образувание "Планова" и източната част на ж.к. "Възраждане". 
 

Администрацията ще започне процедурата за проектиране и изграждане на улична мрежа в този район. Предвижда се в бюджета на Община Варна за следващата календарна година да бъдат заложени необходимите за това средства. 
 

В края на заседанието жители на Боровец поставиха въпроса с уличното осветление в местността. Те поискаха също решаване на проблема с лошата пътна инфраструктура на централната улица и обновяване на спирките. 

Коментари

Новини Варна