Във Варна започва кулинарен фестивал „Да споделим Никулден
Инициативата е по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември
Публикувана: 28 Nov 2017 | 12:10

Кулинарен фестивал с благотворителен базар под мотото „Да споделим Никулден“ ще се проведе на 3-ти декември, неделя, в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се организира за седма поредна година от Община Варна и Варненската туристическа камара.

 

В кулинарното състезание ще участват елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални участници. Те ще демонстрират професионалните си умения, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети.

 

Гостите и жителите на града ще могат да закупят ястията и да ги споделят със своите семейства, близки и приятели. Продажбата на изложените кулинарни продукти е с благотворителна цел и събраните средства ще бъдат дарени на Дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна.

 

Изложбата има състезателен характер и участниците в нея ще получат оценка за положения труд и творчески виждания. Съпътстващата програма на фестивала включва представяне на организации и фирми с предмет на дейност, свързана с морето, и богата музикално-артистична програма. Пред Двореца на културата и спорта се организира и раздаването на 600 рибени чорби с благотворителна цел, приготвени от Домашен социален патронаж - Варна.

 

Инициативата е по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

Черно море

 

Коментари ( 0 )