IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
13:25 | 12 декември 2017
Обновен: 20:38 | 22 април 2024

Валония –Брюксел иска сътрудничество с Варна

Богатата социална програма на Общината, с над 60 услуги, е причина за интереса към морската столица, каза посланикът Н. Пр. Ерик Поп

По материала работи: Пламен Янков
Валония –Брюксел иска сътрудничество с Варна

Франкофонското управление на Брюксел (COCOF – Френска общинска комисия) желае да развива сътрудничество в социалната сфера с Община Варна. Това съобщи посланикът на Валония-Брюксел Н. Пр. Ерик Поп по време на среща с кмета Иван Портних. Това е първо посещение на дипломата в морската столица, който отговаря за България, Македония и Молдова. На разговорите присъстваха Хория Ръшкану – проектен мениджър при Генералната делегация на Валония-Брюксел в Букурещ, отговарящ за България, и зам.-кметът Коста Базитов.

 

 

Богатата социална програма на Община Варна, с над 60 услуги, е причина за интереса към морската столица, каза Ерик Поп. "В Румъния реализираме съвместни проекти в областта на осигуряване на социални кухни, грижа за изоставени деца, както и културна дейност в специализираните детски болници. Можем да приложим тази практика и във Варна", каза дипломатът. 

 

 

Кметът Иван Портних благодари за проявената инициатива. Той запозна накратко гостите с най-важните проекти и добри практики в общината и изрази готовност за сътрудничество и споделяне на опит. Договорено бе Варна и Валония да обменят информации, свързани с реализирането на социални политики, както и да започен подготовка за подписване на споразумение за сътрудничество.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна