IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
09:56 | 31 януари 2018
Обновен: 14:07 | 7 март 2024

Кметът Иван Портних: Днес е много важен ден за Варна

Започна заседанието на местния парламент, което ще гласува Бюджет 2018

По материала работи: Борис Проданов
Кметът Иван Портних: Днес е много важен ден за Варна

Днес е много важен ден за града, а това може би е най-важната сесия на Общинския съвет за годината, защото на нея се приема бюджетът на Варна. С тези думи кметът Иван Портних пожела успех на 26-ото заседание на ОбС, което до няколко часа трябва да приеме макрорамката за годината.

 

Тя е в размер на 393,7 млн. лв., като увеличението за 2018-а е със 123 млн. лв. спрямо предходната година.Основните приоритети и през тази година остават инфраструктурата и образованието. Създаването на възможности за целогодишен туризъм е другата голяма цел за администрацията.

 

Сред темите, които съветниците ще обсъдят, е Синята зона. Предстои да бъдат гласувани промени в две общински наредби, свързани с предстоящото въвеждане на зоната на кратковременно паркиране. В дневния ред фигурира и Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г. На обсъждане и гласуване ще бъде подложено също искането за отпускане на финансови средства за реализиране на проекта MTV Presents Varna Beach. Най-голямото музикално събитие на лятото в България ще се завърне в града и през 2018 г.

 

Преди началото на 26-ата сесия съветниците бяха зарадвани с нови таблети. Смениха им старите, с които се гласува, с по-съвременен модел.

 

Случващото се в местния парламент можете да гледате на живо в ефир по тв „Черно море“ и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg.

 

Още по темата: Тв „Черно море“ днес излъчва на живо сесията на ОбС – Варна

Коментари

Новини Варна