IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
16:50 | 22 февруари 2018
Обновен: 20:23 | 16 март 2024

Делегация от Варна договори сътрудничеството с Хайфа

Визитата бе организирана от проф. Методиев, а в програмата на място се включи и посланикът на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов

По материала работи: Пламен Янков
Иван Портних, кметът на Хайфа Йона Йахав (в средата) и почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев по време на една от срещите.

Делегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев, бе на посещение в Хайфа, Държавата Израел. Визитата бе организирана от проф. Методиев, а в програмата на място се включи и посланикът на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов. По време на посещението бяха проведени срещи с кмета на Хайфа Йона Йахав и неговия екип, с ръководството на местния университет, с представители на Икономическата зона в Хайфа и ръководството на болница Рамбам.

 

По време на всички разговори бяха обсъдени дългогодишните активни контакти между Варна и Хайфа в областта на медицината, образованието, науката, контратероризма, високите технологии, в които Хайфа има голям опит и изключителни постижения, както и активния културен обмен с провеждане на изложби и концерти във Варна, спортни срещи, съвместни семинари, уоркшопове. Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество и работа по нови съвместни проекти, като бе посочена необходимостта от сформиране на двустранни работни групи като стъпка за споразумение за бъдещи съвместни проекти между Варна и Хайфа. Положителна оценка бе дадена на реализираните програми между университета на Хайфа, университетската болница Рамбам и Медицинския университет във Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна