IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
15:26 | 22 февруари 2018
Обновен: 23:58 | 22 април 2024

Определиха журито за тазгодишните награди „Варна“

По традиция то е 7-членно

По материала работи: Пламен Янков
Определиха журито за тазгодишните награди „Варна“

Съставът на журито, което ще разгледа кандидатурите за тазгодишните награди „Варна“ бе утвърден на редовно заседание на постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към варненския общински съвет. По традиция то е 7-членно. В него освен председателят на комисията по култура влизат още 6 представители, които според утвърдената практиката са носители на награда „Варна“ за предходната година. Това осигурява ротация на членовете на журито и прозрачност при излъчването на отличените. През тази година в състава на журито ще влязат носителят на голямата награда „Варна“ – Венцеслав Антонов, отличеният за романа си „Пътуването“ - Ангел Ангелов, Лора Маринова – Борисова, отличена заедно с Димитър Борисов за високи постижения в областта на сценографията, портрета и композицията в раздел изобразителни изкуства, екипът на Държавен куклен театър – Варна, представен от актьора Стоян Стоянов, Неждет Ахмед – отличен за приноса си за развитието на музикалния фолклор като преподавател и изпълнител. Последният член на журито за тазгодишните награди „Варна“ е  Татяна Капричева, отличена през миналата година в областта на журналистиката за популяризиране и отразяване на културния живот на Варна. 


Журито ще започне заседания след първи март. Носителите на награда „Варна“ по традиция ще бъдат обявени в навечерието на празника на българската просвета и култура 24 май. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна