Община Варна: Укрепете предметите по терасите, не ползвайте личните си автомобили
Местната власт призовава гражданите да съдействат в тежката зимна обстановка
Публикувана: 26 Feb 2018 | 12:35 От: Борис Проданов

По информация на „Национален институт по метеорология и хидрология – филиал Варна“, и утре се очакват ниски температури, много силен вятър и снеговалежи, възможни са виелици и навявания. На 28 февруари синоптиците предупреждават за снеговалеж, силен вятър и отрицателни температури, а на 1 март се очаква най-чувствителното понижение на температурите – минус 5 градуса по крайбрежието.

 

Предвид възможността за създаване на сложна зимна обстановка – обилен снеговалеж, бурен вятър, навявания и ниски температури, Община Варна призовава гражданите да укрепят всички възможни предмети по тераси, балкони и фасади на сгради, с цел недопускане на опасност за живота и здравето на преминаващи.

 

При обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични превозни средства, за да се улесни дейността на снегопочистващата техника; при снеговалеж и навявания периодично да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се допуска паркиране на лични и служебни превозни средства пред или в непосредствена близост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, за да бъде осигурен достъп до тях на сметосъбиращите машини; препоръчва се пътуване извън населеното място при крайна необходимост.

 

За оказване на помощ на бедстващи или пострадали да се ползва тел.112. Сигнали за бездомни хора, имащи нужда от подслон, могат да бъдат подавани на тел.052/820-112.

 

Още по темата: Варна се съвзема от снежната вълна

Коментари ( 0 )