IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
13:29 | 20 май 2014
Обновен: 07:29 | 19 март 2024

"Владиславово" празнува четири дни

"Владиславово" празнува четири дни

По материала работи: Златина Добрева
"Владиславово" празнува четири дни

На големия религиозен празник Св. св. Константин и Елена район "Владислав Варненчик" също отбелязва своя празник. Събитията ще започнат в 11 ч. утре в местността Ментеше, където ще бъде отслужен празничен водосвет.
Кулминацията на празника е откриването на новопостроения параклис "Св. Мина", което ще бъде в 15.30 ч. Очаква се той да бъде осветен от Варненския и великопреславски митрополит Йоан. Строежът му отне точно 2 години, тъй като на същия ден през 2012 г. бяха налети основите му.
В 16 часа в читалище "П. Р. Славейков" ще бъде открита детска картинна изложба с творби на лауреатите от конкурса "Децата на „Владиславово” рисуват". За 18 часа е предвидено празнично шествие, което ще премине по бул. "Св. Елена". В 19 часа в читалището ще започне и тържественият концерт.
Тържествата ще продължат и през следващите дни. За 22 май от 10 часа на стадиона ще има лекоатлетически крос, а в 16,30 ч. на паркинга на магазин "Пикадили" ще е концертът "Пролетен поздрав", с участието на деца от I основно училище и детските градини. В 18 часа в читалището ще се проведе традиционният конкурс за красота „Мис и мистър „Владиславово”.
На 23 май в 10,30 часа ще бъде представен детски мюзикъл "Галена Богданка", отново в читалището. На 24 май от 18 часа там ще се проведе и празничен концерт, посветен на Деня на славянската писменост и култура.

Коментари

Новини Варна