IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
12:22 | 20 юни 2018
Обновен: 17:21 | 29 февруари 2024

Във Варна ще бъдат ремонтирани 12 училища

Общата стойност на разходите е 285 000 лв от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. - от общината

По материала работи: Борис Проданов
Във Варна ще бъдат ремонтирани 12 училища

Строително-ремонтни дейности през лятото ще бъдат извършени в 12 училища във Варна. По информация на директорите до 30-ти юни трябва да приключат процедурите по избор на изпълнител и да бъдат сключени съответните договори, след което ще започне работа по обектите.

 

В ОУ „Ангел Кънчев“ са планирани подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, подмяна на подови настилки; в ОУ „Христо Ботев“ – доставка и монтаж на нови котли; в ОУ „Антон Страшимиров“ – боядисване; в ОУ „Панайот Волов“ – текущ ремонт на сградата и подпокривното пространство, доставка и монтаж на климатична система; в ОУ „Отец Паисий“ – изграждане на евакуационно и аварийно осветление; в ОУ „Цар Симеон I“ – ремонт на котел; в ОУ „Св.Патриарх Евтимий“ – частична подмяна на дограма, текущ ремонт на актова зала и класна стая; в ОУ „Васил Априлов“ – подмяна на гредоредния под на първия етаж със стоманобетонна конструкция, текущ ремонт на елементи на отоплителната система, пребоядисване и освежаване на стени; в СУ „Климент Охридски“ – изграждане на топлоизолация на фасада, боядисване на класни стаи и коридори, циклене на паркети в класните стаи; в СУХНИ „Константин Преславски“ – изграждане на противопожарна система; в III ПМГ „Академик Методий Попов“ – циклене на подова настилка във физкултурен салон, оборудване и обзавеждане на лаборатория по физика, изграждане на втори етап от пожароизвестителна система; в IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“ – подмяна на дограма, частичен ремонт на санитарни помещения, частичен ремонт на класни стаи, подмяна на тръби част от парната инсталация, подмяна на стари електрически табла.

 

Ремонтни дейности ще бъдат извършени и в студентско общежитие „Михаил Колони“ – подмяна на дограма, и в НАОП „Николай Коперник“ – ремонт на фасадата на сградата. Общата стойност на планираните към момента ремонти е 285 000 лв от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. - капиталови разходи от бюджета на дирекция "Образование и младежки дейности". Продължават и строително-монтажните дейности в училищата, които се извършват с европейски средства по ОП“Региони в растеж“.

 

Още по темата: 4 г. след потопа над 20 млн. лв. са вложени за обновяване на „Аспарухово“

Коментари

Новини Варна