IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:17 | 25 юни 2018
Обновен: 20:41 | 22 април 2024

Общински наем може да плащат доставчиците на социални услуги във Варна

Предстои да бъде определен размерът му

По материала работи: Борис Проданов
Общински наем може да плащат доставчиците на социални услуги във Варна

На постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент на Варна се взе решение да се разгледа възможността доставчиците на социални услуги в морската столица да плащат наем за ползването на общински имоти. Целта е да се осигурят равни условия за всички организации, защото някои от тях имат наеми за помещенията, а други – нямат.

 

Допълнително се регламентира срокът, в който ще се сключва договорът за наем с община Варна. Той ще е равен на срока на предоставяната от тях социална услуга.

 

Председателят на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов възложи на администрацията да събере в доклад доставчиците на социални услуги – със сроковете, в които ползват имотите, както и условията в тях. След това ще се определи нов срок, от който всички евентуално да започнат да плащат общински наем. Предстои да се определи и размерът му. Справката ще се разгледа на заседание на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“, а после вариантите ще се разгледат и гласуват в местния парламент.

 

Дискусията беше по повод искането на две сдружения с нестопанска цел да ползват безвъзмездно общински имоти. Членовете на комисията дадоха съгласието си Агенцията за социално развитие „Вижън“ да продължи да използва имот, без да плаща наем, в ж.к. „Чайка“, до бл. 27, където функционира център за социална рехабилитация за деца с увреждания. Същевременно те отказаха да предоставят на тази организация друг имот на ул. „Генерал Цимерман“ 35, докато не получат отговор лично от нейни представители за какви цели ще се ползва той.

 

Съветниците дадоха също съгласието си общински апартамент в кв. „Владислав Варненчик“, бл. 406, да продължи да се използва от Асоциация за психосоциална защита „Адаптация“. Той е защитено жилище, в което са настанени жени с психични разстройства.

 

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Назначават длъжностно лице по защита на личните данни в община Варна

Коментари

Новини Варна