IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
15:09 | 1 октомври 2018
Обновен: 12:04 | 7 април 2024

Детско полицейско управление в СУ „Гео Милев”

Графикът за заниманията включва интересни теми, които малките ученици очакват с нетърпение.

По материала работи: Борис Проданов
Детско полицейско управление в СУ „Гео Милев”

Детско полицейско  управление има от днес в СУ „Гео Милев”. В него ще се включат учениците от III „г” клас. Веднъж седмично в продължение на две години, под ръководството на  служител на МВР и  класния  ръководител Яна Кунева, децата ще се запознават с полицейската работа.

 

Подробно разработеният график включва интересни теми, които малките ученици очакват с нетърпение. Те ще се срещнат с  полицейските кучета, за да разберат тяхното участие в  полицейската работа и как работи  охранителната полиция. Ще обсъдят безопасността  на движението по пътищата, видовете нарушители на закона по пътищата, ще научат разликата между - полицаи и пътни полицаи. В заниманията са включени теми свързани със спортното хулиганство,  личната защита, оказване на първа помощ, защита при пожари, извънредни ситуации и бедствия. С интерес учениците очакват и  раздела свързан с криминалистиката, за да разберат как  се събират  веществени доказателства и следи.

 

Преди да започнат своята работа учениците тържествено прочетоха етичния кодекс на доброволеца от Детско полицейско управление. Те  обещаха да уважават и защитават хората, да спазват законите, да не отминават зов за помощ, да вярват в себе си и никога да не се предават. Учениците получиха от представител на III РПУ –Варна специално подготвени значки за членство в Детското полицейско управление.  

 

Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“. Целта е чрез  теоретични и практически занимания  под формата на игри, децата да получат знания  и умения да опазват  своя живот, да се запознаят  с дейността и работата на служителите на МВР.

 

Още по темата: 37 000 ученици влизат в клас днес във Варна

Коментари

Новини Варна