Иван Портних: Варна ще посрещне летния сезон без ремонти
Европейският път на България генерира стабилност и растеж и в морската столица
Публикувана: 19 Feb 2019 | 10:41

Целта ни е да завършим мащабните проекти във Варна до края на април, така че градът ни да посрещне летния сезон без ремонтни дейности. Това коментира кметът на Варна Иван Портних на среща с граждани в район „Одесос”.

 

Той припомни, че в централната градска част в момента се работи по обновяването на ключови трасета като бул. „Васил Левски” и бул. „Съборни” и улиците „Георги Бенковски”, „Цар Симеон”, „Михаил Колони”. „Ремонтни дейности се извършват и в Морската градина”, отбеляза още кметът и допълни, че щом приключат мащабните проекти, фокусът на общината ще е върху рехабилитацията на малките улици и обновяването на междублоковите  пространства.

 

„Където е възможно, ще обособяваме и нови паркоместа, защото съществуващите не са достатъчни”, обясни Портних.

 

По думите му общината ще насърчава и етажните собственици да участват в облагородяването на зоните край жилищните блокове в кварталите.


По повод предстоящи евроизбори той изтъкна успехите на външната политика, която провеждат правителството на премиера Бойко Борисов в европейските институции, както и резултатите, постигнати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

 

„Интеграцията на Западните Балкани влезе трайно в дневния ред на ЕС. Диалогът, който започна именно във Варна, открива перспективи за по-голяма свързаност на Балканите – и транспортна, и икономическа”, отчете Портних.

 

Кметът добави, че европейският път на България генерира стабилност и растеж и във Варна.

 

„Те ни приближават до високия стандарт на живот, към който се стремим и който ще мотивира младите хора да останат и да се реализират в родината си”, заключи Иван Портних.

 

Още по темата: Иван Портних: Европейското финансиране ускори развитието на общините

Коментари ( 0 )