IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
08:24 | 24 октомври 2019
Обновен: 09:50 | 16 март 2024

Нинбо проявява и спортен интерес към Варна

Китайски гости посетиха Двореца на културата и спорта, спортен комплекс „Приморски“

По материала работи: Борис Проданов
Нинбо проявява и спортен интерес към Варна

Възможности за обмен в областта на спорта бяха обсъдени  между Варна и побратимения китайски град  Нинбо по време на посещение на делегация от азиатската страна в морската столица. Тя бе водена от Рен Лебо, директор на  дирекция „Спорт“ към община Нинбо и вицепрезидент на Федерацията по спорт в града. В рамките на програмата гостите посетиха Двореца на културата и спорта, спортен комплекс „Приморски“. Проявен бе интерес към начина за развитие на  спортната инфраструктура във Варна, към общински спортни проекти за деца и младежи. Гостите бяха запознати с инициативата „Варна – дестинация за четири сезона“ на изложение, част от „Innowave Summit 2019“.

 

Тази година, когато Варна носи титлата „Европейски град на спорта“, събитията, с които двата града отбелязват 15 г. от побратимяването си, са в областта на спорта и културата. В морската столица бе проведено състезание  под наслов „Открий Нинбо“, а солисти на Държавна опера – Варна, участваха в юбилеен симфоничен концерт в Ningbo Grand Theatre. Двата града работят активно за развитие на двустранното сътрудничество в сфери от общ интерес и за засилване на културния обмен.

 

Прочетете още: Симона Дянкова отново е спортист №1 на Варна

Коментари

Новини Варна