IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Спорт
08:08 | 24 октомври 2019
Обновен: 11:41 | 15 април 2024

Симона Дянкова отново е спортист №1 на Варна

Плуване, парашутизъм и бийчсокър също получиха признание за септември

По материала работи: Борис Проданов
ЩАСТЛИВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ в анкетата за спортист на септември.

Състезателката по художествена гимнастика (ансамбъл) и капитан на националния отбор Симона Дянкова беше определена за спортист на Варна за септември. Този месец беше пълен с отговорни състезания за ансамбъла ни. На Световната купа в Казан в многобоя и на топки грациите взеха сребро, а на обръч и бухалки – злато. На мондиала в Баку падна бронз в многобоя, на топки – сребро, а на обръч и бухалки – 5-о място.

 

За отбор на септември е определен тимът на МФК „Спартак“ по плажен футбол. Момчетата на Монката спечелиха 4-та поредна титла на България. 10 мача – 10 победи с голова разлика 94:20. Треньор е Симеон Христов.

 

В онлайн анкетата на първо място с 54,55 % е националната състезателка по парашутизъм Иванка Дрингова. Тя спечели златен медал индивидуално от държавното първенство. Има бронзов медал индивидуално от финал. Сребърен медал в крайното генерално класиране за Източноевропейска купа и бронзов отборно.

 

Василики Кадоглу безапелационно грабна приза за №1 на варненското Спортно училище за септември. Тя е състезател на КПС „Астери“ и има първо място на маратон в Дордрехт, както и сребърен медал от плувен маратон „Харос“ в Хърватия на 16 км. Василики донесе купата за първото място от хърватския маратон и я подари на Музея на спортната слава в Юнашкия салон.

 

Още по темата: Бойната галавечер SENSHI 4 ще разтърси в събота Варна

Коментари

Новини Варна