IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:47 | 30 октомври 2014
Обновен: 17:56 | 17 април 2024

ГЕРБ и Реформаторите викат Патриотите на среща

Валери Симеонов нападна остро Жозеф Дол

По материала работи: Златина Добрева
Валери Симеонов

Преговорите за съставяне на кабинет продължават в нов формат. По-късно днес предстои тристранна среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. За поканата към Патриотите съобщи един от лидерите им Валери Симеонов.
„Ще отидем със същата си позиция, която не е мръднала на сантиметър”, обясни той.
Патриотичният фронт държи на решението си да не участва с политически фигури в бъдещото правителство, но е готов да прати експерти в него, както и да подкрепя програмата му.
Симеонов показа, че не го интересуват оценките на президента на ЕНП Жозеф Дол за Патриотичния фронт. Вчера европолитикът разкритикува тезите на Фронта и даде да се разбере, че според него формацията не трябва да има място в бъдещото управление.
Бойко Борисов също нарече Патриотите неприемлив партньор заради програмата им, която предвижда разполагане на ракети срещу натовски държави и изпит по български език за шестгодишните деца.
„Последната ми грижа е този човек, който има явен дефицит на възпитание. Видяхте къде е сложил ръката си при разговора с Фандъкова”, коментира по адрес на Дол Валери Симеонов.
В медиите се появиха снимки на шефа на ЕНП с кмета на София и Бойко Борисов на откриването на Лъвов мост вчера, на които се вижда Дол сложил ръка на крака на Фандъкова.
Лидерът на НФСБ обвини президента на ЕНП, че се бърка в политиката на България. „Той най-безцеремонно си позволява да се меси във вътрешните работи на чужда държава и да дава съвети на един евентуално бъдещ министър-председател, в случая лидер на група”, каза Симеонов.
Той попита какво би се случило, ако Станишев като лидер на ПЕС отиде във Франция например и започне да дава акъл на президента Оланд с кого да се коалира и с кого не. „В лимузината и на аерогарата, това ще му се случи”, отговори си Симеонов.
Той отправи задочни критики и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че често променя мнението си. „Когато човек опознае хората, с които си има работа, и разбере, че те си сменят позицията на два часа, свиква”, каза Симеонов и обясни, че за него интересите на България са най-важни.
Той отказа да коментира дали вижда коалиция ГЕРБ-ДПС при гласуването за КТБ в бюджетната комисия снощи. „При всеки ден променящата се позиция на бъдещия министър-председател не мога да ви отговоря. Може да видим коалиция с БСП, всичко може да се предполага, да не изпреварваме събитията”, каза Симеонов.
Той коментира, че БНБ трябва да направи всичко възможно за спасението на КТБ, но според него това не трябва да стане с парите на данъкоплатците. Затова Симеонов предложи държавата да даде кредит на банките, които искат да участват в оздравяването на КТБ.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна