IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
13:28 | 24 януари 2015
Обновен: 17:45 | 16 април 2024

Министър Москов: Не ме интересува нервната криза на ДПС

Големият проблем на Местан идвал от парламентарната изолация

По материала работи: Златина Добрева
Министър Москов: Не ме интересува нервната криза на ДПС

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.
Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултации за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.
Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.
Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.
Местан по-рано през седмицата заяви, припомня dnes.bg, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.
Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.

Коментари

Новини Варна