IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
13:21 | 2 март 2015
Обновен: 00:27 | 15 април 2024

Калфин посреща националния празник в Москва

В програмата му са предвидени срещи с членове на руското правителство и Федералното събрание

По материала работи: Лиляна Трънкова
Калфин посреща националния празник в Москва

Българският вицепремиер и министър на труда Ивайло Калфин пристига утре на официално посещение в Москва.

Това обяви на пресконференция в Москва посланикът ни Бойко Коцев, цитиран от ТАСС. По думите му "в програмата на посещението на Калфин са предвидени срещи с членове на руското правителство и Федералното събрание.

Посещението, което съвпада с националния ни празник, все още не е потвърдено от българското правителство.

Тази година България ще опрости издаването на визи за руски граждани, които вече са посещавали нашата страна, обяви още Бойко Коцев на пресконференцията.

По думите му процедурата по получаване на визи ще бъде по-бърза за онези, които вече са посещавали България и не са нарушавали визовия лежим. "Ние предвиждаме, ако човек вече е бил в България и всичко е минало нормално, ние ще му издаваме многократна виза за една година. Аналогични мерки се предвиждат и за онези, които имат имоти, виза ще се издава за три години", посочи Бойко Коцев.

По думите му Русия е четвърта по брой чужденци, посещаващи България. "Миналата година 650 000 турски туристи да посетили България, над 400 000 руснаци има имоти в нашата страна", добави посланикът ни.

"Това, което ме радва в сферата на туризма, е огромният ръст на детския туризъм, с 30 процента. На руските граждани не им е все едно къде изпащат децата си. Ние създаваме гостоприемни условия, организираме хубави детски лагери. Освен това много руски младежи всяка година идват на фестивали, организирани в България", каза още Бойко Коцев. /БГНЕС

Коментари

Новини Варна