IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:28 | 25 април 2015
Обновен: 03:17 | 17 април 2024

АБВ си избира председател днес

Трима са номинираните

По материала работи: Златина Добрева
АБВ си избира председател днес

АБВ ще проведе пряк избор за председател на партията днес. Номинациите са три - на сегашния лидер в оставка Георги Първанов /президент на България 2002 - 2012 г./, на председателя на общинската организация на АБВ - Русе Стелиян Стефанов и на областния управител на Пазарджик и член на ИС на АБВ Трендафил Величков.

Ще може да се гласува освен по традиционния начин и електронно. Електронното гласуване започна в полунощ и ще продължи до 18 часа, а традиционното гласуване - от 9 часа и ще продължи също до 18 ч., информира dnes.bg.

Симпатизантите на АБВ също ще имат възможност да гласуват за председател на формацията на вътрешнопартийните избори. Техният глас обаче ще бъде с консултативен характер - няма да бъде преброен в общия вот, но ще бъде взет под внимание при анализа на резултата от гласуването.

Новият председател ще бъде обявен утре в началото на първата Национална конференция на АБВ.

До днешния избор се стигна, след като в началото на март Георги Първанов подаде оставка като председател на АБВ. Повод беше подкрепата на депутатите от партията за ратификацията в Народното събрание на договора за теглене на 8 млрд. евро дълг.

Коментари

Новини Варна