IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:58 | 27 март 2017
Обновен: 20:05 | 11 април 2024

Борислав Гуцанов: Резултатът на БСП е много силен

Много от нашите предложения са революционни, твърди лидерът на партията в морския град

По материала работи: Пламен Янков
Борислав Гуцанов: Резултатът на БСП е много силен

„Резултатите на БСП са добри, но има какво още да се направи – това ни казват варненци със своя вот“, каза Борислав Гуцанов в интервю за Медийна група „Черно море“.

 

„ГЕРБ постигнаха един добър резултат и мога да ги поздравя за победата във Варна. Резултатът на БСП е много силен, сравнен с 2013 г.( най-силната година за БСП) и имахме 5-ма народни представители в 42-ро НС, конкретно за Варна-град имаме вдигане на резултата с 4 000 гласа, а спрямо 2014 г. гласовете са над 2 пъти, което говори, че сме на прав път, но ни трябва още време и още работа, за да убедим хората, че именно нашата политическа партия е тази, която може да промени страната ни към по-добро“, заяви градският лидер на партията. 


На въпрос дали ще има изненади при подредбата на депутатските мандати заради преференциите, Гуцанов заяви, че пренареждане ще има в лицето на номер 22 – Иван Иванов, който ще прескочи бариерата от 7%. И ако се стигне до 4 мандата, това ще бъдат проф. Стефан Данаилов, проф. Анелия Клисарова, Георги Андреев и Иван Иванов. Това ще бъдат четиримата представители от Варна в 44 –то НС, каза Гуцанов.


На въпрос дали се чуха идеите и посланията на партията за развитие на Североизточния регион, Борислав Гуцанов отбеляза, че това не се е случило по най-добрият начин. „Кампанията се получи повече политическа, отколкото прагматична. В такава посока тръгнаха нещата, имаше и сериозна лидерска битка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов, и това доведе до друг път, в който тръгна кампанията. Освен това самото присъствие на водача на листата проф. Стефан Данаилов предопредели друг начин за водене на кампанията, защото той е емблема не на БСП, а емблема на България. Но политическите послания имат не по-малка тежест.“


Борислав Гуцанов отбеляза, че за 4 седмици трудно може да се достигне до всеки един човек. Според него трябва да се работи по-постоянно и системно, не само в месец на кампания, а и в периодите между две кампании, за да могат хората да разберат какви са точните идеи на БСП. „Много от нашите предложения са революционни и съм убеден, че това е единственият път, който може да съживи икономиката“, изтъкна лидерът на градската организация. 

 

Татяна Кисьова

Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна